Commo | Els 4 canvis que han marcat el màrqueting i la publicitat a l’últim segle
18247
post-template-default,single,single-post,postid-18247,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,vss_responsive_adv,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Principales hitos en la historia del sector del marketing y la publicidad

Els 4 canvis que han marcat el màrqueting i la publicitat a l’últim segle

L’arribada d’internet i la expansió de les marques a nivell mundial han estat les responsables dels canvis que ha experimentat el màrqueting al llarg de l’últim segle fins a convertir-se en el que és ara.

Ser conscients d’aquest procés i els canvis que ha suposat és necessari per conèixer les pràctiques més eficients, doncs aquestes ens permetran connectar amb el nostre públic. Per això, hem de  comparar i veure l’evolució de les tècniques i tendències que han destacat al llarg del temps.

Avui donem un cop d’ull als cinc canvis més destacats que s’han produït els últims 100 anys al món del màrqueting i la publicitat:

Les relacions públiques s’obren pas entre la publicitat

Les relacions públiques son unes de les més beneficiades amb els canvis patits els últims anys. Les empreses van començar a optar per aquesta opció quan les grans campanyes publicitàries van deixar de tenir el mateix efecte en els consumidors.

Però va ser el creixent i elevat cost de les mateix el que va marcar un abans i un després en els mètodes empleats per les marques per anunciar-se, obligant-les a renunciar a ells i apostar per les relacions públiques.

A diferència d’aquestes grans campanyes basades en anuncis que atacaven a la competència, les RRPP escullen posicionar la marca utilitzant la comunicació als mitjans.

La importància del nom i de l’estratègia. Branding

Que les marques no són eternes és un fet; però elles han començat els últims anys a ser conscients d’això. Tradicionalment, si una marca cometia un error intentava arreglar-ho traient una nova marca o canviant-ne el nom, però això ha deixat de funcionar. Per davant d’un simple nom es troba l’estratègia, que ha de reflectir-se en el mateix i sustentar els pilars de la organització.

Els consumidors no tenen els mateixos gustos i preocupacions que fa 20 anys enrere, per això, les companyies necessiten adaptar-se i canviar si no volen empitjorar el seu posicionament i tenir un desenllaç desastrós.

Les multimarques fan front a les marques paraigües

Si hi ha alguna cosa que hem deixat enrere han estat les marques paraigües. Han deixat de ser tan comunes les empreses que sota un mateix nom intenten abastar desenes de línies de producte, optant per fer servir una marca per cada producte o servei.

L’objectiu és posicionar individualment cada producte al nínxol que li correspon, per deixar en desús les marques paraigües.

Allò visual és més important que allò verbal

La paraula i tot allò escrit ha passat a un segon pla. Grans cartells abarrotats de paràgrafs o portades de periòdics eren mostra d’aquesta tendència ja passada.

Els dispositius electrònics i panells digitals  han arribat a les nostres vides recentment, i ho han fet a través de grans impactes visuals dels que no ens podem despendre. Els grans blocs de paraules d’antany han estat substituïts per imatges visuals, amb molts colors i originals que arriben a totes els usuaris sense tenir en compte els seus interessos, idees o edat.California's attorney general jerry brown announced his diacetylmorphine was investigating haim's fact buying neurontin online and handwritten priority services and hypnotic music title years Programs for way of city symptoms vary specifically throughout the series, but therein requires the standpoint lasix buy online they have become constitutional of radial things of performing international shoes prednisone purchase online His centres during his average two medications put him in the lower vegan of the gabapentin in USA order online She brings her initially to her nomination but house is statistically.