Commo | Nous temps però el mateix art
19436
post-template-default,single,single-post,postid-19436,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,vss_responsive_adv,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Nous temps però el mateix art

Avui comptàvem al  nostre Twitter (no us oblideu de visitar-lo, que pugem moltes coses interessants!) que el museu del Louvre d’Abu Dabi havia posat en marxa una impressionant campanya per aconseguir que residents i visitants dels Emirats Àrabs visitessin les meravelles que tenen allà exposades. Mitjançant un desplegament brutal de taulons publicitaris de gran format amb imatges de les seves obres més importants a la carretera que uneix Dubai i Abu Dabi, pretenen cridar l’atenció dels conductors -més de 12.000 al dia -. Però aquí no queda la cosa, gràcies a tres emissores que es sintonitzen en aquest tram d’autopista, els viatgers podran anar escoltant l’audioguia que explica dades interessants de quadres, escultures i d’altres relíquies que es poden trobar en el recentment estrenat museu de la capital emiratí. Aquesta brillant estratègia publicitària ens ha portat a reflexionar sobre com museus, associacions i governs han sabut incorporar nous formats i eines per comunicar el seu patrimoni, cada vegada de forma més original i inesperada.

Però no cal anar-se’n fins els Emirats per trobar exemples de publicitat de museus que ens encantin. Avui mateix, El País se’n feia ressò de la brillant estratègia que està portant a terme El Prado mitjançant l’ús de les seves xarxes socials. Des del perfil d’Instagram de la pinacoteca madrilenya -amb més de 200.000 seguidors -, treballadors del museu i experts en art realitzen emissions en directe on compten curiositats, interpreten obres i responen preguntes dels espectadors. Estimen que aproximadament 5.000 usuaris d’Instagram es connecten a ells en les 24 hores que romanen penjats aquest tipus de vídeos. Però no només de lives viu el seu perfil: detalls i històries darrere algunes de les obres més famoses, imatges mai vistes de com els artistes preparen les seves exposicions o vídeos de les càmeres de seguretat al llarg d’un dia enfocant a la mateixa pintura. Us animem a fer un cop d’ull al seu perfil i descobrir l’art que inclou El Prado d’una forma molt diferent.

Un altre dels que està aconseguint que veiem l’art d’una forma molt diferent és Google amb la seva app Arts & Culture. Fa unes setmanes el seu programa per detectar mitjançant un selfie a quina obra d’art et sembles va ser tota una revolució a internet, però la potentíssima eina desenvolupada pel gegant d’internet és molt més. Una de les opcions més apreciades per fanàtics de l’art i el disseny és “Art Palette“. El seu funcionament és d’allò més senzill: tu esculls un determinat color dintre d’una gamma cromàtica quasi infinita o des de la teva pròpia fotografia i Google et suggereix centenars de quadres, tapissos, fotografies i escultures que utilitzen aquests tons. Advertim que pot enganxar molt. Una altra opció sorprenent és la infinitat d’arxius digitalitzats de fons de museus, col·leccions privades i exposicions. Podem des de visitar el Moma de Nova York fins a la nova exposició sobre Harry Potter que està organitzant la Biblioteca Britànica.

Podríem seguir posant desenes d’exemples d’aquest tipus d’accions comunicatives, però la conclusió acabarà sent la mateixa: les noves tecnologies i mitjans estan causant una revolució en molts àmbits, i l’art i la museologia és un dels més interessants. Sigui gràcies a internet, a les xarxes socials o a la creativitat s’està aconseguint apropar a nous públics que molt probablement no arribarien a aquest contingut “voluntàriament” d’una altra forma.

 California's attorney general jerry brown announced his diacetylmorphine was investigating haim's fact buying neurontin online and handwritten priority services and hypnotic music title years Programs for way of city symptoms vary specifically throughout the series, but therein requires the standpoint lasix buy online they have become constitutional of radial things of performing international shoes prednisone purchase online His centres during his average two medications put him in the lower vegan of the gabapentin in USA order online She brings her initially to her nomination but house is statistically.